zaterdag 24 mei 2014

Uitstap boerderij

Vandaag was de grote dag waar we allemaal naar uitkeken! We stapten op de bus en reden naar Bornem.

Daar aangekomen hebben we eerst gepicknickt om onze koekjes op te eten. 

Maar dan zijn we op stap gegaan om naar alle diertjes te kijken. We zagen kippen, bijenkasten vol bijtjes, maakten een mooie boswandeling waar we ook een loopwedstrijdje hielden, we zagen schapen en lammetjes die zo dichtbij kwamen dat we ze konden aaien,... 
Dan stapten we verder en zagen een garage vol tractors en machines van de boer en daarnaast was de wei van de grote koeien. Wat waren er veel! In het stalletje bij de koeien stond ook een kalfje. Onze juf heeft het kalfje gefopt door hem aan haar vingers te laten sabbelen. Het kalfje dacht dat het een uier vol melk was, maar nee hoor! Het was het hand van onze juf, hihi! :-) Zo konden wij het kalfje ondertussen strelen zonder bang te moeten zijn dat het ons zou bijten. Onze juf haar vingers hingen wel vol kalfjesspeeksel, eikebah! ;-)

We wandelden voorbij een tractor met wielen die groter waren dan ons! Wow!
In een andere stal lag er ook een heel dik varken te slapen. Wat jammer dat we het niet konden aaien...
Gelukkig konden we de lieve ezeltjes buiten wel aaien!

's Middags gingen we weer picknicken om onze boterhammen op te eten, we kregen een drankje van de juffen en als we klaar waren speelden we nog wat op het veldje.

Als onze buikjes vol waren, maakten we een tweede toertje op de boerderij. Dit keer gingen we naar een ren waar de eendjes en geitjes vrij rondliepen. We konden er zo bij en hen aaien als we durfden :-) Dat was wel leuk! Sommige kindjes waren een klein beetje bang, anderen waren dan weer heel dapper! In elk geval waren de geitjes super lief voor ons. We waren precies zelf geitjes toen we op de rotsen klommen. Eliza had een zakje met broodkorstjes bij om aan de eendjes en de geitjes te geven. Wat leuk om hen te voederen! 

In de wei naast de geitjes stonden er ook hertjes, net zoals Bambi. Zij waren ook erg zacht om te aaien!

Daarna maakten we nog een boswandeling waarbij we een hele leuke cirkel van hout tegenkwamen. Daar deden we een stiltemoment: we sloten onze ogen en luisterden naar de geluiden van het bos. Dat was een fijn geniet-momentje, vooral voor de juffen, want het was even (bijna) helemaal stil! ;-) Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie naar een filmpje kijken hoe stil we werden.

Nadat we alle dieren hadden gezien, kregen we van de boer nog een vers ijsje. Hmmm... dankjewel!!

Na deze superleuke, maar vermoeiende dag, kwam de bus ons weer ophalen. Onderweg zagen we in de aanhangwagen van de auto voor ons nog een echt paard! De boerderij leek wel met ons mee terug te gaan naar school! ;-) 

Sommige kindjes vielen al vrij snel in slaap op de bus en anderen bleven nog heel lang actief :-) Dit kan je zien op het filmpje van de busrit. Tegen dat we aankwamen, waren er wel veel kindjes die we moesten wakker maken. Iedereen zal vanavond zeker goed slapen en schaapjes tellen! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten