dinsdag 8 april 2014

Pasen - Kip en ei

Deze week leerden we over Pasen, de kip en het ei.

Op dinsdag was het een hele gekke dag: 1 april. De juffen hadden ons gefopt met een brief waarin stond dat we een stoeltje of kussen moesten meebrengen omdat de stoeltjes en bankjes werden nagekeken door mevrouw Tiels van monumentenzorg. Heel veel ouders en kinderen waren daar ingetrapt! 
Ook in ons klasje waren er sommige kindjes gefopt. Pieter, Inaya, Noortje en Janne hadden een stoeltje of kussen bij. Hihi :-)



In de klas versierden we samen onze paasboom, zoals in het boekje 'Kaatje viert Pasen'.
Iedereen mocht een paaseitje hangen, wat werd het een prachtige paasboom!


We speelden ook het paashazenspel dat onze juf had gemaakt. We moesten dan paashaasoren opzetten en een kaartje kiezen. Dan moesten we het kaartje 'lezen' om te zien welk paasmandje we moesten vullen met welke paaseitjes. Dat was niet zo gemakkelijk, want er waren mandjes, grote eitjes en kleine eitjes in allerlei kleuren!

We kochten ook nog de mooiste bloemen in de bloemenwinkel (dit bleef toch 2 weken lang een hele populaire hoek!).


We oefenden ook nog onze kniptechniek om gras te knippen om onze paasmandjes te versieren.

Ook juf Marianna speelde heel graag mee het paashazenspel!


Juf Marianna hielp ons ook met het pellen van de hardgekookte eitjes. Met deze eierschalen versierden we een eitje om op ons paasmandje te plakken.




We leerden ook nog een hele leuke techniek: met eitjes door de verf rollen en zo schilderden we stro om een zacht nestje te maken voor de eitjes.


















Op donderdag waren er ook grote kindjes van juf Marian in onze klas. Kasper, Sanae en Khadija speelden mee met ons en hielpen ons bij een 'oefening'. We moesten de prentjes van een verhaaltje (van ei naar kuiken) op de juiste volgorde kleven. Daarvoor hadden we wel eerst naar een filmpje gekeken.




We maakten met speeldeeg nog een kip, kuikentje of eitje om in ons paasmandje te leggen. Met pluimpjes en een bekje werden het de schattigste kipjes en kuikentjes! Als dat klaar was, mochten we ook nog een beetje stro pakken om het mandje te vullen.


We leerden deze week ook een superleuk dansje aan: de vogeltjesdans!

We konden het al zo goed dansen, dat we op het podium in het midden van de kring voor elkaar mochten 'optreden'. Dat vonden we uiteraard superleuk!







Hier kunnen jullie filmpjes zien van onze fantastische dansertjes. Sorry dat het beeld zo beweegt, maar bij gebrek aan een cameraman in de klas, moest ik terwijl ik filmde, ook de bewegingen mee voordoen ;-)






Ziehier enkele supermooie kipjes, kuikentjes en eitjes in onze paasmandjes!







En hier kan je de allermooiste paasboom ter wereld bewonderen!

Op vrijdag was de paashaas in onze klas geweest! Overal waren er chocolade paaseitjes verstopt. We hebben allemaal supergoed gezocht in de klas en uiteindelijk hebben we ze allemaal gevonden!





We hebben bij het kaarsje voor Jezus ook geluisterd naar een bijbelverhaal over Palmzondag.
Daarna hebben we dit verhaal zelf uitgebeeld (bibliodrama). En we hebben dat supergoed gedaan!

Mauro was Jezus, Noortje het ezeltje, Janne de koning en alle anderen waren de mensen van Jeruzalem die blij waren dat Jezus 'hun koning' was gekomen! Mauro was echter toch een beetje verlegen en daarom werd Jolien Jezus.
Toen Jezus op zijn ezeltje in Jeruzalem kwam, riepen alle mensen: "Hoera! Jezus is gekomen! Jezus is lief voor ons, hij is onze koning!" De mensen wapperden met palmtakjes (groene papieren strookjes) om Jezus te verwelkomen.


Maar de koning zei: "Jezus, de koning?! Dat kan niet! Ik ben de koning, de enige echte koning!" De koning werd toen heel boos en nam Jezus gevangen.
Na de speeltijd gingen we naar buiten omdat de paashaas ook buiten paaseitjes had verstopt! Spannend...
Overal zagen we paaseitjes liggen! We hebben ze allemaal opgeraapt en naar de mandjes bij de juffen gebracht!


































Na deze geweldige zoektocht hebben we in de klas nog onze kipjes en kuikentjes voor op de paasmandjes gekleurd.
We hebben nog het paashazenspel gespeeld.
We hebben een gezellig paasfeest gehouden in de poppenkamer.
´Ć‰n we hebben eitjes-allerleitjes gebakken en ervan gesmuld: omelet, roerei en spiegelei. Hmmmm, dat was superlekker!















's Middags hebben we buiten gepicknickt. We mochten de gekleurde hardgekookte paaseitjes zelf pellen en opeten met een stukje brood.














En aan het einde van deze paasweek namen we onze prachtige paasmandjes mee naar huis met een lekker chocolade paassei!





PRETTIGE PAASVAKANTIE EN VROLIJK PASEN!!!

2 opmerkingen:

  1. Eliza verwisselt zichzelf op de foto soms met janne, heel grappig. Ze vond het ook zo meuk dat juf marianna ook konijnenoortjes droeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zo super om mee te kijken naar jullie avontuurtjes op school !

    BeantwoordenVerwijderen