woensdag 27 november 2013

Speelgoed

Deze week leren we over allemaal verschillende soorten speelgoed, want binnenkort... komt Sinterklaas!

Met de magneten probeerden we vanalles te maken! Adam maakte een zonnetje.
Ilyas, Inaya en Ishak maakten zelfs een staf, zoals die van Sinterklaas!

 Sinterklaas had ons gevraagd of we al veel van speelgoed kenden. Kunnen wij het speelgoed maken als het stuk is?... Ja hoor, kijk zelf maar!

 Ook boekjes zijn eigenlijk een soort van speelgoed. Wat is het leuk om zelf te lezen!


"Wie zou er deze week de verteltas van Rupsje Nooitgenoeg mogen meenemen?..." vraagt Martha zich af.
 Met de plasticine spelen vinden we ook geweldig!
 We mochten van de juf al eens nadenken welk speelgoed we allemaal van de Sint willen krijgen. We zochten in de boekjes, knipten alles uit wat we leuk vonden en plakten het in de zak. Of de Sint en Zwarte Piet zó veel pakjes kunnen dragen, dat is wel de vraag natuurlijk... ;-)
 Vandaag hebben we met de grote kinderen van 4A echte snoepsaté's gemaakt voor de Actie Haiyan. Het was wel moeilijk en verleidelijk om zelf niet alle snoepjes op te eten... maar we zijn héél flink geweest en hebben niet stiekem gesnoept!














 Al onze grote vrienden hebben ons héél goed geholpen! En toen we klaar waren, hebben juf Greta, juf Hilde en enkele grote kinderen de zakjes dicht geknoopt en mochten wij met de andere grote kinderen nog spelletjes spelen!





 Krijgen jullie al geen zin om al dit snoep op te eten? Kom dan vrijdag maar een zakje (of twee of drie...) kopen!
                                             1 zakje = 1€ ! 
 





Het was een hele leuke en gezellige voormiddag samen met onze grote vrienden! En omdat we zo flink waren geweest, kregen we op het einde nog elk één snoepje van de overschot!

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor alle mooie foto's. Nu zien we ze ook mooi bezig in de klas naast de uitleg van Pieter wat er in de klas gebeurt is.
    Mama & papa & Pieter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super om te zien wat de kindjes zoal doen in de klas. Inaya vindt het ook keileuk om thuis met papa, mama en zus alles nog eens te zien van wat ze op school allemaal gedaan heeft.

    BeantwoordenVerwijderen