vrijdag 8 november 2013

Bakker

Na de vakantie stond er ineens een gek bloot meneertje in onze klas en lagen er overal kleren verspreid. Het gekke meneertje was bakker Boris en hij was vergeten welke kleren hij moest aandoen... Gelukkig hebben wij de juiste bakkerskleren gevonden en hem aangekleed!

We hebben vanalles geleerd over de bakker. Bijvoorbeeld hoe hij brood, koffiekoeken, pistolets, donuts,... maakt. 

We zijn ook zelf naar de echte bakker gegaan om brood te kopen. We mochten zelfs achter de toog om te kijken hoe de bakker het brood in de snijmachine stopte. Het maakte veel lawaai en het brood kwam er in sneetjes uit! 

We hebben ook zelf brood gebakken in een echte broodbakmachine. We konden door het venstertje kijken hoe het deeg mengde en de deegbol daarna groter werd. Wat rook dat lekker!

We smeerden zelf onze boterhammetjes met kaas, choco of confituur en proefde al stiekem een beetje tijdens het smeren... We hingen helemaal vol, maar het waren wel de lekkerste boterhammetjes die we daarna opaten in de refter!

We speelden in de bakkerswinkel, verkochten al het lekkers, we maakten zelf zoutdeeg en maakten daar lekkere broodjes, taartjes en donuts van,... 

Kortom, het was een hele lekkere week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten