maandag 30 september 2013

Adam is jarig!

Op 29 september werd Adam  3 jaar!
Dit hebben we natuurlijk gevierd in de klas :-)

Eerst mocht Adam een stoffen kroon kiezen. Die mag hij de hele dag op school dragen, ook buiten op de speelplaats. Het is niet erg als hij dan eens valt, want hij kan niet stuk en de juf kan hem wassen!

Daarna mocht Adam 3 kaarsjes uitblazen.

We maakten zijn echte kroon om mee naar huis te nemen en daarna gingen we aan de feesttafel!
De mama van Adam had hele lekkere gebakjes gemaakt met honing... Mmmmmmmmmmm!
 Even wachten tot iedereen een stukje heeft gekregen...
 Dan nog een liedje zingen en dan... Smakelijk iedereen!




GELUKKIGE VERJAARDAG, ADAM!!!

vrijdag 27 september 2013

Jules is jarig!

Vandaag werd Jules, onze klaspop, 3 jaar.

We leerden over ballonnen, taart, kronen, we leerden tellen tot 3,...

We leerden ook een liedje over ballonnen. Dit gaan we vanaf nu elke keer zingen als de juf een ballon opblaast voor de kroon van de jarige kindjes! We moeten wel goed zingen en meeblazen, want soms gebeuren er rare dingen: dan maakt de ballon rare geluidjes of gaat hij vliegen en dan is hij plat! En dan moeten we opnieuw zingen en blazen...


We versierden taartjes van papier met snoepjes (propjes zijdepapier). De juf heeft er dan onze foto opgekleefd en alle taartjes opgehangen. Dit is nu onze verjaardagskalender!
We maakten ook taartjes van klei met 3 of 4 kaarsjes en mochten deze schilderen met glitterverf. De juf heeft de taartjes ingepakt en aan onze verjaardagskalender gehangen. Als je dan jarig bent, krijg je je taartje mee naar huis. Dat is leuk, maar ook gemakkelijk, want zo kunnen we zien wie er al jarig is geweest en wie de volgende is!




We maakten mooie kunstwerken door met ballonnen te stempelen.


We vierden feest in de poppenkamer met feesthoedjes en taart.

We speelden met de feesthoedjes en de ballonnen.

En met onze aftelkalender konden we zien wanneer Jules jarig was. Toen we een kruisje zetten op de blauwe dag, was het dan eindelijk feest in onze klas! We maakten samen een kroon voor Jules, kleefden er 3 sterretjes op, versierden zijn stoel, we gaven hem een pakje (een mooie auto) en hij mocht 3 kaarsjes op de taart uitblazen!

En dan was er nog een verrassing... Van Tinny kreeg hij een mooie turnbroek en een echt verjaardagskaartje! Dankjewel, Tinny!

We hadden samen de klas versierd met vlaggetjes en de juf had de feesttafel al klaargezet!

We zetten allemaal onze zelfgemaakte kroon op en smulden van de cakejes die we zelf hadden versierd met smarties!


GELUKKIGE VERJAARDAG, JULES!!!

vrijdag 20 september 2013

Thema Knuffels

Deze week werkten we rond het thema knuffels. We knuffelden lekker gezellig en knus, we maakten zelf ook leuke teddyberen en leerden een liedje over knuffels.



De kleuters brachten hun eigen knuffels mee en toen had de juf een idee... We gingen naar het kopieerlokaal om te 'toveren'... Spannend... De juf legde onze knuffels één voor één op de kopieermachine en we mochten zelf op het knopje duwen... wat vonden we het geweldig toen onze knuffel er op papier uitkwam!
Daarna mochten we onze getoverde foto inkleuren. Maar wat deed de juf toen?... Ze knipte de foto's in 2 of 3 of 4 stukjes! Nu konden we gaan puzzelen...








...Op een middag... kwamen we terug in onze klas... en onze knuffels waren weg!!!!! We waren een beetje in paniek, maar gelukkig merkte er al snel iemand een knuffeltje op de kast. De juf had onze knuffels verstopt! Ze zaten onder de tafel, in bad in de poppenkamer, aan de telefoon, tussen de puzzels, bij de poppen in bed, op een stoeltje aan de knutseltafel, achter de penselen,... Die juf toch!  We zochten samen tot we iedereen zijn knuffeltje teruggevonden hadden en wat werd er toen geknuffeld! :-)

En op de laatste dag schminkte de juf ons als knuffelbeertjes. Schattig, he!

Tinny

Ishak

Haleema

Ilyas

Jolien 

Hasnae

Oubayda

Adam

Saif-Eddine

Inaya

Martha

Fatima B 

Pieter

Fatima A

Mauro